Ο Ν. Ανδρουλάκης έβαλε στα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ τον δικηγόρο των κατηγορουμένων για τη δολοφονία Βαλυράκη!

Με μικρές διαφοροποιήσεις σε σχέση με τις εκλογές του Μαΐου είχε ανακοινωθεί πρόσφατα η λίστα των υποψηφίων βουλευτών του ΠΑΣΟΚ.
Ωστόσο, μια αλλαγή στην Α’ Πειραιώς προκαλεί εύλογα ερωτηματικά για την επιλογή του προέδρου του κόμματος κ. Νίκου Ανδρουλάκη.
Στη συγκεκριμένη εκλογική περιφέρεια, ο Νίκος Σπανάκος είχε κατέλθει στις εκλογές του Μαΐου ως υποψήφιος βουλευτής .

Τώρα εντάχθηκε στο ψηφοδέλτιο της Β΄ Πειραιά και τη θέση του στην εκλογική περιφέρεια της Α΄ Πειραιά μπήκε ο δικηγόρος Ιωάννης Γλύκας (φωτο), πρόεδρος της Ένωσης Ποινικολόγων και Μαχόμενων Δικηγόρων και με αυτοδιοικητική παρουσία. Σύμφωνα με τα Χανιώτικα Νέα, στον χώρο του ΠΑΣΟΚ ο κ. Γλύκας, έχει γίνει για άλλο λόγο γνωστός στους πολίτες των Χανίων.


Ήταν δικηγόρος των δύο ψαράδων που κατηγορούνται για «ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά συναυτουργία» σε βάρους του ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ, αείμνηστου Χανιώτη πολιτικού Σήφη Βαλυράκη.
Προφανώς και είναι δικαίωμα κάθε δικηγόρου να ασκεί ελεύθερα το επάγγελμά του. Δεν υπάρχει τίποτε παράνομο σε αυτή την επιλογή. Τίθεται ξεκάθαρα όμως ένα ηθικό ζήτημα για την επιλογή του προέδρου του ΠΑΣΟΚ κ. Ανδρουλάκη, γιατί μια τέτοια απόφαση εύλογα προκαλεί αντιδράσεις και ιδιαίτερα στα Χανιά, στον τόπο καταγωγής του αείμνηστου πολιτικού.
Σύμφωνα με πληροφορίες των “Χανιώτικων νέων” η εξέλιξη αυτή έχει προκαλέσει την έντονη ενόχληση της οικογένειας Βαλυράκη, η οποία και αναμένεται να τοποθετηθεί από Δευτέρα για το ζήτημα.

Αντίδραση Πολάκη

Από τον υπ. βουλευτή Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ Παύλο Πολάκη, ήρθε η πρώτη αντίδραση για την συμμετοχή σε ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ, του δικηγόρου των κατηγορούμενων για τον φόνο του Σήφη Βαλυράκη.
Σε ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα, ο κ. Πολάκης επικαλείται το δημοσίευμα των Χανιώτικων νέων και σχολιάζει: «Παραθέτω το δημοσίευμα με μια μόνο λέξη ως σχολιο: ΝΤΡΟΠΗ ΝΙΚΟ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ!!».

Με ενδιαφέρον πλέον αναμένονται αντιδράσεις από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ, ιστορικό στέλεχος του οποίου υπήρξε ο αείμνηστος Σήφης Βαλυράκης.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί